FavelaStreet Girls

Sportopleiding op maat voor meisjes

Favela Street leidt al sinds 2010 ex-drugssoldaten op tot sportbegeleider in de favela’s van Rio de Janeiro. Om het populaire programma ook voor meisjes beschikbaar te maken start vanaf maart 2014 Favela Street Girls. Favela Street Girls maakt gebruik van de learnings van het jongensprogramma. Het programma voor meisjes wordt vanaf maart 2014 aangeboden in de wijken waar Favela Street reeds actief is. Favela Street Girls creëert sterke vrouwelijke rolmodellen op een plek waar dat hard nodig is.

Om als rolmodellen te kunnen fungeren doorloopt een selecte groep meisjes een opleidingsprogramma op maat. Het programma geeft de meisjes de handvatten en kennis om zelfstandig sportactiviteiten te organiseren. Zelfvertrouwen en succesbeleving zijn kernbegrippen voor de werkwijze van Favela Street Girls. Spelenderwijs leren de deelneemsters de kneepjes van het trainersvak. Met laagdrempelige succeservaringen stimuleren we de eigen kracht van de meisjes waardoor ze zich zekerder voelen en trots zijn op zichzelf. Dit stralen ze vervolgens ook uit.

Deelnemen aan Favela Street Girls betekent voor de meisjes een kans op een betere toekomst.

Voor meer info lees de Flyer FSG of ga naar de Facebook pagina

Met uw bijdrage zorgt u ervoor dat Favela Street Girls van start kan gaan in maart 2014. Ga naar Doneer nu! en vermeld Favela Street Girls bij uw donatie. Alvast bedankt.

NCRV Altijd wat (ned. 2, 6 mei 2014) maakte een mooie reportage met Roxanne Hehakaija in Rio over het project Favela Street Girls. Kijk hier.

 

© Stichting IBISS Foundation | website: GravyTrain | webdesign: Fred Opdam