Nieuwsbrief augustus 2020

Beste IBISS donateurs, sponsoren en vrienden,

Helaas wat later dan u van ons gewend, bent willen we u graag de Nieuwsbrief aanbieden.

Als gevolg van de Corona pandemie wordt ook Brazilië hard getroffen. Het Corona-virus houdt de gehele wereld bezig. Wij horen verschillende verhalen vanuit de media maar ook rechtstreeks van de IBISS mensen vanuit Rio de Janeiro.  Het leven is daar behoorlijk ontwricht.

Op ons IBISS kantoor wordt met minder mensen gewerkt en ook daar wordt vanuit huis gewerkt. Echter, de ondersteuners werken met beschermingsmiddelen en zetten hun werk zo goed en zo kwaad als dat gaat voort. Zij blijven zich inzetten voor onze projecten in Rio.

De activiteiten in de Crèche Casa Sao de San Francisco als het “Meisjes huis” Sou Menina e Mae en het “meisjeshuis” in Gramacho zijn aangepast en worden op een andere wijze uitgevoerd. In kleine groepjes en op 1,5 mtr afstand wordt doorgewerkt. Er zijn weer veel foto’s op de website www.ibiss.info te vinden.

Van uw donaties is in Rio onder meer een printer gekocht, zodat de jonge meisjes hun huiswerk kunnen maken. De lessen en opdrachten worden per mail aangeboden. Voor de crèche is er een fornuis aangeschaft, deze was aan vervanging toe. Daarnaast worden één keer per maand houdbare levensmiddelen aan de cursisten en hun families aangeboden, zoals rijst en bonen. Ook worden éen keer per maand verse eetwaren verstrekt,  zoals groenten en vlees etc.

Elke maand houden wij vanuit het bestuur van IBISS Nederland een telefoonconferentie met de IBISS mensen in  Brazilië. We praten dan over het reilen en zeilen van de organisatie. Zonder uitzondering ontvangen we dankwoorden over de ruggensteun vanuit Nederland wat leidt tot blijde gezichten. Ook wij willen u graag bedanken voor uw bijdragen. Zonder uw steun kunnen wij dit niet doen.

Ondanks deze bijzondere tijden proberen zij hun werk te blijven doen, opleidingen af te ronden en toezicht te houden op de situatie, zodat zij onafhankelijk kunnen zijn. Mochten er meer ontwikkelingen zijn dan houden wij u op de hoogte.

Wij willen u nogmaals bedanken voor het vertrouwen en de steun die wij mogen ontvangen.

 

Hartelijke groet,

 

 

Jolande Piersma (voorzitter IBISS Nederland)

 

 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven in het bestand van IBISS Foundation.
Klik hier als u de nieuwsbrief in de toekomst niet meer wenst te ontvangen

IBISS Foundation Nederland

Westergeest 10, 1911 AJ Uitgeest.
e-mail: ibiss@ibiss.info website: www.ibiss.info facebook: www.facebook.com/ibissnl
ABN-AMRO 55.34.02.056 t.n.v. IBISS Foundation te Amsterdam, KvK 34120304
ANBI geregistreerd onder fiscaal nummer 8138 18 941
Gratis doneren aan IBISS Foundation? Winkel dan via goededoelshop.nl

© Stichting IBISS Foundation | website: GravyTrain | webdesign: Fred Opdam