Nieuwsbrief augustus 2019

Beste IBISS donateurs, sponsors en vrienden,

In deze nieuwsbrief vindt u alle nieuws over IBISS in Rio en IBISS Foundation in Nederland tot aan augustus 2019.

Inhoud

  1. Nieuw bestuur 
  2. Doel van het bestuur
  3. KRO/NCRV bezoekt onze crèche
  4. Bezoek aan IBISS Rio de Janeiro

Nieuw bestuur

Per 1 januari 2019 ben ik, Jolande Piersma, Voorzitter IBISS NL Steunfonds geworden en ik ben blij u te kunnen informeren dat wij ook de functie van Penningmeester en Secretaris hebben ingevuld. Onze penningmeester is Erik Nachbar, momenteel Financieel Directeur bij Tata Steel en secretaris Jonna Blom, Jonna werkt als zelfstandige.

Wij willen dan ook Toke Smolders, voormalig Voorzitter en Secretaris en Maarten Bosscher, voormalig Penningmeester, bedanken voor hun jarenlange inzet en wensen hen alle goeds toe. 

Doel van het bestuur

Wij zijn een gemotiveerd drietal met als doel de initiatieven van IBISS Rio te steunen en in de uitvoering willen wij graag een transparante organisatie zijn, welke nauw in contact staat met IBISS Rio. Wij willen graag al het nieuws, aanpassingen en wijzigingen met u delen. Mocht u vragen en/of inlichtingen willen ontvangen, dan kunt u ons altijd benaderen en een mail sturen aan ibiss@ibiss.info.
Er zullen circa 3 á  4 nieuwsbrieven per jaar verstuurd worden. Per maart van dit jaar hebben wij maandelijks een telefoonconferentie met het bestuur van IBISS Rio, hierin zullen alle “topics” besproken worden. Per heden hebben wij als prioriteit onze website www.ibiss.info aan te passen. 

KRO/NCRV bezoekt onze crèche

Zoals u hebt kunnen lezen in onze vorige Nieuwsbrief heeft de KRO/NCRV met Tv-programma “Eindelijk Thuis” een bezoek gebracht aan onze crèche Sao de San Francisco. U kunt het interview met de “moeder” van Carlos en de link naar het programma terugvinden op onze website https://www.ibiss.info/bezoek-aan-onze-creche-voor-het-programma-eindelijk-thuis-kro-ncrv/. Wij kunnen u melden dat zowel Carlos als zijn moeder, als wel het gehele team van het programma “Eindelijk thuis”, bijzonder onder de indruk waren van onze Crèche en hebben een bedrag overgemaakt.

Bezoek aan IBISS Rio de Janeiro

Ik, Jolande Piersma, heb in de week van 15 t/m 19 juli een bezoek gebracht aan IBISS Rio, de reis werd gefaciliteerd door een van de donateurs.  Allereerst werd ik ontvangen op het Hoofdkantoor en mocht ik kennis maken met het Bestuur. De dagen erna een bezoek aan zowel de Crèche Casa Sao de San Francisco en het “Meisjes huis” Sou Menina e Mae en het “meisjeshuis” in Gramacho. De laatste dag werden ervaringen uitgewisseld, doelen werden afgestemd en afspraken werden gemaakt over de te verlenen hulp vanuit Nederland. Ik ben onder de indruk van de Stichting IBISS Rio, die Nanko van Buuren 20 jaar geleden heeft opgezet, tevens werd duidelijk hoezeer Nanko nog gemist wordt. Uitgebreid verslag met foto’s vindt u op onze website.

 

© Stichting IBISS Foundation | website: GravyTrain | webdesign: Fred Opdam