Wat doet IBISS

IBISS richt zich op de meest kansarme groepen binnen de Braziliaanse samenleving. IBISS gaat dwars tegen de sombere werkelijkheid in. Door voorbeeldprojecten (pilots) worden nieuwe en uitdagende werkvormen uitgeprobeerd om positieverbetering van de doelgroep voor elkaar te krijgen.

IBISS hanteert een holistische aanpak waarin zorg, hulpverlening, educatie en belangenbehartiging hand in hand gaan. Dit houdt in dat mensen in hun totaliteit en in relatie tot hun omgeving worden gezien.

Via kleine, doelgerichte projecten worden mensen gaandeweg gemotiveerd om zelf het initiatief te nemen.

De projecten van IBISS houden zich bezig met onder andere:

Maak een keuze uit het menu hiernaast voor een uitgebreide omschrijving van de verschillende projecten.  De meerjarige programma’s zoals Preparar, Soldados Nunca Mais, Minas, Minas Maes, Empregabilidade etc. zijn te vinden onder de keuze Programma’s.

IBISS wil met haar projecten bruggen slaan tussen de mensen die sociaal zijn buitengesloten en de bestaande overheidsdiensten. Zo worden er bijvoorbeeld medische voorposten gestart waar ziekten vroegtijdig worden onderkend en patiënten efficiënt worden doorverwezen.

 

1.1.2.4 Vila Cruzeiro_MG_3519

Schenk periodiek voor 5 jaar of langer en profiteer van belastingaftrek!

© Stichting IBISS Foundation | website: Reinschaap Punt NL | webdesign: Fred Opdam