Uitgelicht

Traumaverwerking in gepacificeerde wijken

IBISS heeft onlangs een pilot trainingscursus afgerond voor het opleiden van sociaal werkers om kinderen en jongeren te helpen met traumaverwerking.

Deze zogenaamde Lidar cursus is ontwikkeld door Anne van den Ouwelant. Middels deze cursus leren educadores sociais op welke manier ze getraumatiseerde leden van hun doelgroep kunnen steunen in hun coping (omgang met trauma’s). We hebben de eerste pilot-cursus achter de rug, geëvalueerd en bijgesteld. We hebben de toekomstige trainers ook uitgezocht. Deze training wordt door een viertal Braziliaanse IBISS-medewerkers voortgezet, dit in het kader van ons kadervormings- en bijscholingscentrum Espaço IPÊ.

IBISS wil het aantal educadores sociais (sociaal werkers) binnen de verschillende projecten graag uitbreiden. De educadores doorlopen eerst de cursus en gaan vervolgens het grote aantal kinderen en jongeren met traumatische ervaringen bij staan.

Dit is van groot belang nu de trauma’s van kinderen en jongeren in gepacificeerde gebieden meer manifest wordt, nu ze niet meer dag en nacht worden geconfronteerd met geweld. Uw periodieke bijdrage is van harte welkom om de salariskosten van de educadores sociais te kunnen betalen.

Buurtopbouwwerkers

Buurtopbouwerkers mobiliseren de bevolking van de favela´s om op te komen voor hun recht op infrastructuur (water, riolering, asfalt, etc.), gezondheidszorg en onderwijs en bevechten dat samen met de wijkraden bij de Gemeente en de Staat Rio de Janeiro. Voor een bedrag van Euro´s 1.200 per jaar kan IBISS een assistent opbouwwerker voor één dag per week in een favela laten werken. Doneer nu!

Bij voorbaat dank!

 

 

1.1.2.4 Vila Cruzeiro_MG_3519

Schenk periodiek voor 5 jaar of langer en profiteer van belastingaftrek!

© Stichting IBISS Foundation | website: Reinschaap Punt NL | webdesign: Fred Opdam