Over IBISS

OVER IBISS IN RIO & steunfonds IBISS Foundation IN NEDERLAND

IBISS staat voor “Instituto Brasileiro de Inovações em Saúde Social”, oftewel “Braziliaans Instituut voor Innovatie in de Sociale Gezondheidszorg”. Het is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk, die zich richt op de meest kansarme groepen binnen de Braziliaanse samenleving.

IBISS is actief in een aantal van de meest gewelddadige favelas van Rio de Janeiro.  De organisatie slaat bruggen tussen mensen die sociaal zijn buitengesloten en overheidsdiensten. Ook behartigt IBISS belangen van de doelgroepen. Het allerbelangrijkste uitgangspunt is voor IBISS dat mensen zelf werken aan hun toekomst.

Al sinds 1991 actief in Rio de Janeiro

IBISS werd in 1989 opgericht door de Groninger Nanko van Buuren. Hij was onder de indruk van de dieptrieste levenssituatie van de favela-bewoners van Rio de Janeiro en wilde meewerken aan hun positieverbetering. De kleinschalige en doelgerichte aanpak wierp haar vruchten af en het werk van Nanko en IBISS verkreeg steeds meer respect in binnen- en buitenland. Door samenwerking met diverse organisaties en een groeiende steun van instituten en particulieren in Brazilië, Nederland en andere delen van de wereld, kon IBISS haar werk in Rio de Janeiro uitbreiden.

Met voor- en tegenslagen lukt het Nanko het vertrouwen te winnen van zijn doelgroepen. Gezinnen zien dat het werk van IBISS een toekomst voor hun kinderen mogelijk maakt. Wijkverenigingen uit de sloppenwijken accepteren de holistische manier van werken. Losgeslagen kinderen en jongeren vinden in Nanko een houvast om uit hun benarde situatie te komen. Zelfs beruchte drugsbazen hebben respect voor de Groninger; zij zien hem als een waardevolle gesprekspartner.

Meer over Organisatie
Meer over IBISS Brazilie
IBISS Foundation in Nederland

1.1.2.4 Vila Cruzeiro_MG_3519

Schenk periodiek voor 5 jaar of langer en profiteer van belastingaftrek!

© Stichting IBISS Foundation | website: Reinschaap Punt NL | webdesign: Fred Opdam