FAQ

Wat doet IBISS?

IBISS draagt op duurzame wijze bij aan de ontwikkeling van een maatschappij waarin sociale ongelijkheid wordt bestreden.

Waar werkt IBISS?

IBISS werkt in de staat Rio de Janeiro (een gebied dat groter is dan Nederland). Ze is werkzaam op  straat, op vuilnisbelten, in favela’s, op scholen, gezondheidsposten , enzovoort.

Wat doet de IBISS Foundation in Nederland?

De Foundation helpt bij de informatieverstrekking en fondsenwerving in Nederland. In 1999 opgericht heeft het een 5-koppig bestuur,  ca 50 actieve vrijwilligers en vele vrienden en donateurs.

Hoe komt IBISS aan haar geld?

IBISS is voor haar inkomsten afhankelijk van  diverse Nederlandse en Europese fondsen, Nederlandse particulieren, de Braziliaanse overheid en internationale organisaties zoals de Verenigde Naties.

Is IBISS een erkende organisatie?

IBISS is een non-gouvernementele organisatie (NGO), die door de Braziliaanse overheid erkend is als een organisatie voor het algemeen nut (Utilidade  Pública Federal).

Hoe lang bestaat IBISS?

IBISS is in 1989 opgericht door Nanko van Buuren. Hij was onder de indruk van de dieptrieste levens-situatie van de favela-bewoners van Rio de Janeiro en wilde meewerken aan hun positieverbetering.

Zijn er stagemogelijkheden bij IBISS in Brazilië?

Er zijn geen mogelijkheden voor vrijwilligerswerk of stage  in Brazilië.

 

Je kunt ook zelf actief worden voor IBISS.  IBISS Foundation helpt je graag met je plannen. Ga naar Help mee

1.1.2.4 Vila Cruzeiro_MG_3519

Schenk periodiek voor 5 jaar of langer en profiteer van belastingaftrek!

© Stichting IBISS Foundation | website: Reinschaap Punt NL | webdesign: Fred Opdam